Khamis, 14 Mei 2009

Kereta Honda Accord SV4 Type A (Model 94-95)



Kereta Honda Accord SV4 Type A
Tahun : 1994
Rege : OTR - RM25.5k

Kereta Honda Accord SV4 Type A
Tahun : 1995
Rege : OTR - RM28.5k

Berminat? Boleh hubungi aku di talian 013-3230266. Biar ramai sikit orang-orang melayu pakai kete accord...hahahaha.

37 ulasan:

  1. mne lg best antara kete H.Accord sm4 atau H.Accord sv4???

    BalasPadam
  2. Kalo nak kira baru dan lagi berteknologi tinggi better ko angkat SV4. SM4 org tua2 je pakai..kuikuikui

    BalasPadam
  3. Assalamualikum...kwn2 tumnpang tanya,brapa harga gear box sv4 auto 2hand japan?

    BalasPadam
  4. BG AKU SM4 N SV4 SAMA...SKRANG SM4 LG BAGUS..THAILAND CLUB SM4...FUHHH...GILA SOT..LG DAHSYAT

    BalasPadam
  5. bagi aku ...sv4 lagi best kalu dah cukup sifat dan duit...ha.ha

    BalasPadam
  6. itu terpulang pada minat gak la kan,satu lagu faktor kewangan,harga sm4 dan sv4 memang jauh bezanya... nak kira kesedapan dia,sv4 lg ok la,sbb berat casis yg lg stabil,sv4 dibuat khas untuk kestabilan,gaya,mutu keunggulan...

    BalasPadam
  7. Kawan2 semua, kawe baru register club ni.

    Hariri, 019-2769099

    BalasPadam
  8. salam dari kuantan,aku pakai sv4.. sape2 ade lubang half cut...

    BalasPadam
  9. slm..sy ada masalah ngn kete sv4, bile idupkan enjin, tekan minyak terus mati enjin..kadang start enjin, tekan brek terus padam enjin..masuk gear enjin padam..ada sesape yang pernah kene rosak cmni?

    BalasPadam
  10. salam bro..aku baru beli sv4 dengan harga 13k..engin 2.0..aku xnak tukar enjin tp aku nk tambah power n pick up...ape aku nak wat? n aritu aku da masalah ngn alternator..tp skg aku pakai alternator sm4..boleh support x?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  11. en zakwan-menarik harga tu...beli cash ke...
    xde masalah kot pakai alternator sm4...
    accord sy pakai alternator civic pun xde masalah...
    yg penting bateri charging...

    BalasPadam
  12. Salam 1 malaysia..aku ada masalah dgn sv4 aku ni..bila pasang aircond je enjin mati bila nk masuk gear..trotel body n vakum pump dh tukar..ada sapa2 blh tolong
    ?..ty..

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam...try pakai ficd...
      sebelum ni ade masalah camtu gak...timing drop bila on ekon..
      lepas pakai ficd selesai masalah...

      Padam
    2. salam...aku ada masalah camtu gak aritu....lepas aku install vacum....dah ok skrg...try ler..

      Padam
  13. salam sume..sy d pkai sv4 hmpir 4thn,tpi minyak agak kuat,ader sesapa yg tau tmpat tunning yg baik punya...lgi stu sesapa yg berminat nk sambar sy punya accord 91,vtec,twincamp injction 2.0...bole cal...017-328 4500..tq

    BalasPadam
  14. salam suma....aku nak dapatkan info le...camna nak buat sv4 aku nampak cantik, menarik dan tertarik ha?? ada idea x kat mana boleh refer?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam bro..saya ada side mirror ganador utk accord 94..kalau berminat boleh emel. azryzull@gmail.com. Tq

      Padam
    2. salam bro.. ade lagi tak side mirror tu?

      Padam
  15. Salam...saya ada ganador side mirror (manual) accord 94 untuk dijual...dah spray hitam...emel azryzull@gmail.com.tq

    BalasPadam
  16. salam bro, nak tanya, kat mana boleh setting balik auto cruise dgn tmbh power slain tuka enjin

    BalasPadam
  17. hi kawan2, saya dok cari Head Lamp Crystal Projector , LED Projector Head Lamp , lampu belakang LED . kedai mana ada stok atau dapat ? ( Penang , Kedah ) kalau ada tolong hantar no kedai or HP . 0174092445.

    BalasPadam
  18. salam bro,saya nak tanya,room light tak menyala padahal semua fuse oke?

    BalasPadam
  19. salam kawan2..

    aku dah lama pakai sV4 ni..br terperasan kelab ni daa..
    so far, SV4..terbaaiik bro!

    cheer$!!!

    BalasPadam
  20. salam tuan tanah serta sekalian,teman dari ipoh n dh pakai kete jenis ini dh hampir 4 tahun...kete ni baru2 ni ade masaalah gearbox...kate member teman synchronize gear tu dh jahanam...teman pakai enjin 16 valve 2.2 non v-tec manual transmission...ade x sape2 buleh bg anggaran harga gearbox manual ni...tq

    BalasPadam
  21. Asalamualaikum...

    Maaf tuan tanah serta sekalian sy nak promote sikit dan berkongsi business sy...

    Pernah tak jumpa situasi macam ni:
    -Selama anda renew insuran, apa yang korang dapat?
    -Pernah tak korang alami kemalangan? Senang tak nak claim insuran?
    -Kalau korang renew insuran, lepas tu ada caj tersembunyi... pernah ke korang tanya?
    -Kereta ada roadtax & insuran, tapi bila kemalangan je guna duit sendiri sebab takut NCB naik.
    -Bila tiba waktu raya atau mula sesi persekolahan anak, roadtax & insuran kereta mati...Lepastu pening kepala.. betul tak?

    NAK TAK NAK ANDA WAJIB RENEW INSURAN & ROADTAX SETIAP TAHUN.

    Pakej keahlian iShare:
    - Layak untuk semua promosi Touch n’ Go
    - Menerima baucer diskaun lebih RM 1500
    - Dilengkapi Sistem Online iShare yang sistematik
    - Peluang membentuk jaringan sosial dan perniagaan
    - Membentuk komuniti yang bantu-membantu
    - Peluang untuk MENJANA PENDAPATAN BERGANDA
    - Beramal sambil membuat kewajipan dengan iPrihatin
    - Peluang berjimat dengan voucher iShare
    - Pengurusan renew insuran kereta dan roadtax
    - Peluang berniaga sesama komuniti dengan iMall
    - Menyertai program komuniti anjuran iShare
    - Cukai jalan akan dihantar ke pintu rumah anda menggunakan Pos Express
    - 2 minggu sebelum tarikh tamat tempoh, anda akan menerima SMS peringatan.

    Untuk maklumat lanjut, berminat sila email pada sy Manfpc87@gmail.com

    RESELLER DIPERLUKAN SELURUH MALAYSIA.

    BalasPadam
  22. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  23. salam pkenalan.. D org br mtk tjk ajr

    BalasPadam
  24. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  25. Sy nak cari enjin VTEC,nak tukar enjin standard sv4 saya.kut2 ada yg murah2.

    BalasPadam
  26. Sy ad sv4 n nk join club sv4 mcn ne ek..

    BalasPadam
  27. aku pki sv4 tapi minyak kuat la.....mcm mne nak setting untu jimat kalu jimat level pick up sama ke>>>?

    BalasPadam
  28. Hi .. tumpang tanya.. ader cara or jual "Reader" utk "CHECK ENGINE" signal dah bernyala..?

    BalasPadam
  29. hi..tumpang tnyaa.. eyka pemilik honda jerung jugak .. mcm mna nk join club honda ni ye ?

    BalasPadam
  30. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam